Kallrökt laxpasta med bellaverde och caviar

En lyxig pastarätt med en sås gjord på grädde, rökt lax och dill. Servera med kokt bellaverde, ärskott, citron och kaviar.
Bellaverde är en broccoli som även kallas sparrisbroccoli. Den har en långsmal kripspig stam med en fin sötma.

Gör så här

Sätt på en kastrull med vatten till pastan och bellaverden.

Hacka dillen. Skär laxen i strimlor.

Koka pastan och bellaverden i 3 minuter och häll av i ett durkslag.

Sätt tillbaka kastrullen på plattan och häll i grädden, låt koka upp.

Rör ner lax och dill i grädden. Låt det bli varmt. Smaka av med peppar.

Skär citronen i klyftor.

Tips
Istället för att koka bellaverden, så kan man råsteka den i lite olja i en stekpanna.
Ingredienser
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
150 g skivad, kallrökt lax
250 g färsk färsk basilika (gärna reginette)
200 g bellaverde
3 dl matlagningsgrädde
peppar
1/2 citron
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
75 g röd caviar

Etiketter:,